Activitats destacades

QUÈ TROBARÀS EN AQUEST ESPAI…

En aquesta pestanya podràs veure un recull d’activitats que s’han anat realitzant durant el curs escolar i que ens agradaria compartir.

  • Comencem un nou curs al Xiulet (Publicació octubre’20)
  • Escrit tancament curs 2019/2020 (Publicació juliol’20)
  • Un conte molt especial del Xiulet (Publicació maig’20)
  • Video de l’equip del Xiulet (Publicació abril’20)
  • Festa del Carnestoltes curs 2019/2020 (Publicació febrer’20)

Comencem un nou curs al Xiulet (Publicació octubre’20)

Des del 14 de setembre l’escola es va torna a omplir d’infants, famílies i mestres. Comencem un nou curs amb incertesa pels nous canvis que hem hagut d’introduir per la Covid, però també obrim portes amb il·lusió i tranquil·litat.

L’adaptació és el tret de sortida d’aquest nou curs. Infants que tornen i ja són un xic més grans que el curs passat i altres de nous que descobriran un nou lloc ple de troballes. Però tots preparats per descobrir grans aprenentatges. Tots necessiten el seu temps. Així doncs confiem els uns amb els altres i aprofitem cada instant del dia per fer-nos nostra l’escola. Esperem amb ganes trobar-nos cada dia i gaudir dels regals que ens ofereix el dia a dia.

Des del primer dia que vàrem començar, infants, famílies i mestres ens hem estat acostumant als nous canvis. Unes entrades diferents i unes rutines noves que tots i totes estem aprenent. L’adaptació necessita el seu temps, però el procés va endavant!

De mica en mica els infants van compartint moments, avancen en la confiança i seguretat amb l’altre, coneixen nous espais, noves dinàmiques. Acompanyar-los en aquest procés de forma tranquil·la, amb estima i mostrant confiança és vital per poder gaudir junts de l’escola com espai enriquidor pel nostre creixement. Espais pensants i preparats amb amor i consciència. Anar a l’escola suposa per a infants i famílies passar de l’àmbit familiar a un context més social, en un espai nou, amb nous adults i amb altres infants amb qui compartir temps i espais. A la vegada, per a moltes famílies aquesta incorporació suposa també tot un seguit de sentiments i emocions; en molts casos és la primera separació del seu fill o filla. A part, hem viscut uns mesos on les famílies han estat més unides que mai. L’infant necessita temps per entendre i acceptar la nova situació i tot l’equip del Xiulet treballem per aconseguir que tots els infants i famílies se sentin com a casa.

Tant pels més petits com pels més grans, començar el curs implica tenir moments de tot i podrem observar que en alguns moments es mostrin més inquiets, cansats o amb canvis d’humor. Cada dia coneixen persones noves, descobreixen nous espais, nous jocs i noves dinàmiques. Per aquest motiu és important mostrar confiança i seguretat, i que família i escola vagin a una pel benestar dels infants.

Amb els dies que portem conviscuts, ja hem compartit, descobert, empatitzat, ens hem relacionat uns amb els altres, hem buscat i trobat complicitats, i estem aconseguint sentir-nos membres d’un grup consolidat, i d’aquesta manera créixer junts durant tot el curs fent d’aquestes vivències una experiència inoblidable!

Desitgem un bon inici de curs a tothom i desitgem estar el més a prop possible de tots vosaltres!

L’art d’ensenyar és l’art d’ajudar a descobrir!


Escrit tancament curs 2019/2020 (Publicació juliol’20)

Acabem el curs de la manera més insòlita, mai haguéssim pensat que el curs 2019/2020 fos tan diferent a causa d’una pandèmia anomenada Covid-19 que ha afectat a nivell mundial.

No esperàvem que fossin tants dies i ens varem haver d’adaptar a la nova situació. Reinventant-nos des del Xiulet ens varem digitalitzar obrint les nostres cases i estant al costat de les famílies a través de videotrucades, correus amb missatges, cançons i contes.

Res feia preveure que poguéssim tornar a acompanyar als nostres infants, tot era força incert però en cap moment vam perdre l’esperança de poder acabar el curs veient de nou els seus somriures. Il·lusionades organitzàvem com serien les entrades, els moments d’esmorzar, el rentat de mans, el material… Fins que per fi va arribar el dia 1 de juny que el Xiulet tornava a obrir les seves portes.

Tot i extremar  les mesures de salut i higiene, continuem vetllant per tal que els infants ens sentin propers i presents, amb l’objectiu de garantir el seu benestar físic, emocional i psicològic.

Arriben els infants i amb ells torna la vida a l’escola. Tornen les emocions, les descobertes, l’alegria… oblidant-nos per un moment de les dificultats o entrebancs d’aquesta situació única.

Novament els infants ens han sorprès i ens han permès  deixar allunyades les nostres pors i els nostres dubtes, tot naturalitzant les situacions des de la simplicitat i des de la proximitat, permetent-nos aprendre dels canvis.

Volem fer una menció especial al nostre gran equip, sense cap dubte, entre totes  hem pogut fer aquest camí, retrobar-nos ha donat encara més  sentit a la nostra tasca; plantarem llavors d’estima, d’amor, d’harmonia i de moments dolços. Amb les mans obertes us esperem per viure aquesta experiència de vida.

Aquest curs ens haurà quedat gravat en les nostres memòries. Obrim i tanquem amb amor i tendresa. Un estiu diferent però amb la mirada de no haver perdut res sinó tenir-ho gairebé tot de forma diferent. Ens retrobem infants, famílies i mestres per acomiadar-nos, dels petits que tornaran i dels grans que començaran una nova etapa, però que sempre formaran part del Xiulet.

Bon estiu !


Un conte molt especial del Xiulet (Publicació maig’20)

L’equip del Xiulet hem creat un conte molt especial i únic per a tots els infants i les seves famílies per aquests dies que no poden anar a l’escola. A continuació podeu veure el conte de “El Xiulet i els seus amics de l’escola”.


Video de l’equip del Xiulet (Publicació febrer’20)

L’equip del Xiulet segueix treballant tot i no poder estar a prop dels infants. Us tenim molt presents i us trobem molt a faltar. Per aquest motiu hem fet un vídeo per poder ser presents a les cases dels nostres infants i acompanyar-vos en aquests dies. Segur que ven aviat ens podrem tornar a veure i abraçar!


Festa del Carnestoltes curs 2019/2020 (Publicació febrer’20)

Un cop començat el segon trimestre i després d’uns dies de festa amb les famílies, el gener ben ràpid va passar i al febrer ens vam endinsar. Dies freds i rajos de sol que ens avisaven que ben aviat arribaria el bon temps però atenció que el mes de febrer és ben curiós! Una gran festa ens esperava que amb bogeria, alegria i diversió hem celebrat!

A l’escola ja estàvem preparats, dies de disfresses amunt i avall, cares pintades dia sí i dia també i confeti per tot arreu… Una setmana ben boja vàrem passar amb les consignes que el rei i la reina Carnestoltes ens van fer saber. Dilluns ben maquillats, dimarts pentinats estrafolaris, dimecres quina son que teníem que el pijama a l’escola varem portar, dijous llarder botifarra menjaré i divendres tot s’hi va valer amb gran aldarull i música per ballar!

Això no va ser tot, mentrestant pares i mares ben enfeinats estaven preparant la gran disfressa per la festa final. Dibuixant i retallant uns espaterrants Monstres de Colors ens van fer arribar per disfressar-nos petits i grans i a la rua de Sant Joan anar!