Patis

ESPAIS EXTERIORS QUE DISPOSA L’ESCOLA

Al voltant de l’edifici gaudim de diferents espais exteriors cadascun d’ells pensats pedagògicament per tal de poder fer molt més enriquidors els aprenentatges dels infants envers la natura, l’autonomia i potenciar les seves capacitats.

Totes les estances del centre escolar tenen accés directe als espais exteriors facilitant d’aquesta manera la llum natural, com també fent molt més acollidors els espais interns i complementant-los amb diferents possibilitats de materials que a l’estança no és té accés.

Des del curs 2017/2018, l’escola té el Projecte Patis, on l’objectiu és canviar i millorar els patis de l’escola per fer-los molt més propers, naturals, curosos, rics… L’equip educatiu ens hem estat formant per tal de poder aconseguir el nostre objectiu i amb la participació de les famílies en les matinals de patis que s’han fet en aquests últims cursos s’han anat construint alguns dels nostres espais contemplats en el projecte. És un projecte a llarg termini però amb esforç i perseverança ho estem aconseguint.

Quins són els espais exteriors de l’escola:

  • Entrada/espai natural.

La zona d’entrada a l’escola està dividida en dos espais naturals on s’aprofita per poder fer propostes exteriors diferents de les que s’ofereixen en els altres espais. Aprofitat els diferents espais que trobem en aquesta zona, es fan propostes com per exemple de jocs d’aigua, psicomotricitat, cuida del jardí o recollida d’olives entre d’altres.

  • Pati gran i pati petit

Els dos patis estan separats respectant que els diferents nivells puguin gaudir d’un espai exterior més tranquil dins les necessitats dels diferents grups. Al pati gran hi tenen accés els grups d’educació infantil 2-3 i al pati petit el grup d’educació infantil 0-1 i 1-2. Això no obstant, tots els patis es comuniquen entre ells, fent possible que els infants puguin escollir quin espai jugar quan les portes estan obertes i a la vegada poder gaudir de diferents  materials i propostes exteriors gràcies a la varietat que es planteja en les zones exteriors.

> Pati gran:

Zona exterior on les estances de EI 2-3 mitjans i grans tenen l’accés directa:

> Pati petit:

Zona exterior on les classes de lactants i mitjans petits tenen l’accés directa:

Pati grups d’educació infantil 1-2

Pati grups d’educació infantil 0-1

  • Racó del menjador.

Aquest petit espai forma part del menjador i a la vegada també es comunica amb el pati petit. El racó a l’aire lliure del menjador en forces ocasions es fa servir per fer experimentacions o quan el bon temps acompanya fer algun petit dinar a l’exterior de manera especial.